Het EK 2016 in euro’s

mei 2016

Ticketprijzen, uitzendrechten, opbrengsten, prijzenpotten… Ontdek 9 opmerkelijke cijfers rond het EK 2016 uitgedrukt in euro’s.

 25 €

Zoveel bedraagt het goedkoopste ticket voor het EK 2016. Daarmee kan je een wedstrijd van de poule of de zestiende finales bijwonen. 

895 €

Zoveel kost het duurste finaleticket. Alvast in voorverkoop, want op de zwarte markt zal dit bedrag ongetwijfeld de hoogte ingaan. 

700.000 €

Zoveel zal onze voetbalbond aan elk van de 23 spelers uitkeren als België op 10 juli Europees kampioen wordt. Het dubbele van wat de Duitsers krijgen. 

63,5 miljoen €

Zoveel zal gastland Frankrijk ontvangen van de UEFA voor de organisatie van het toernooi. Dat is zo’n 8% van de voorziene opbrengsten. 

132 miljoen €

Zoveel geven de Belgen uit aan supportersartikelen. Tel daar nog de vele gratis gadgets bij die uitgedeeld worden en je komt snel aan het dubbele. 

301 miljoen €

Zoveel bedraagt de prijzenpot dat onder de deelnemende landen wordt verdeeld. Elk team krijgt 8 miljoen € startgeld. De winnaar kan maximum 27 miljoen € binnenhalen. 

500 miljoen €

Dat is wat volgens de UEFA de totale ticketverkoop zal opbrengen. In totaal hoopt de UEFA op een winst van 700 miljoen €. 

1 miljard €

Zoveel werd wereldwijd betaald voor de uitzendrechten van het EK 2016. De matchen zullen uitgezonden worden in zo’n 120 landen. 

1,7 miljard €

Zoveel was de begrote kostprijs voor de bouw of renovatie van de tien stadia waar de wedstrijden van het EK 2016 gespeeld worden.

Deel dit artikel

Contacteer mij!

Wij zijn momenteel niet telefonisch bereikbaar. Maak een afspraak en dan contacteren wij u.

Maak een afspraak