Maak buitenschoolse activiteiten goedkoper

sep 2016

1. Recycleer de uitrusting

In plaats van elk jaar een nieuwe uitrusting te kopen, kunt u bij uw familie en vrienden aankloppen om te vragen wie er een tennisracket of een kimono op overschot heeft. Gebruik ook de sociale media om te laten weten wat u zoekt. En pluis de tweedehandssites uit die zeker in deze periode veel te bieden hebben. Weet ook dat veel sportclubs en muziekscholen of academies materiaal ter beschikking hebben voor beginners om mee te starten.

2. Ga op zoek naar kortingen en subsidies

Bij veel sportclubs of academies krijgt u korting als er al een ander gezinslid ingeschreven is. Dat geldt ook als u een lidkaart of abonnement aanvraagt. Die geven recht op heel wat voordelen: kortingen, gratis toegang, enz. En als u lid bent van de Gezinsbond, geniet u van heel wat ledenvoordelen. Vraag aan de sportclub ook om een attest van inschrijving, want sommige ziekenfondsen betalen daar een deel van terug. En met een studentenkaart krijgt uw kind ook heel wat kortingen en voordelen voor theatervoorstellingen, musea, films, enz. Ook sportclubs geven kortingen aan studenten. Tenslotte komen ook heel wat werkgevers tussen in de kosten van stages of sportactiviteiten. Neem daarvoor contact op met de HR-afdeling van het bedrijf waar u werkt.

3. Kies een activiteit in uw eigen gemeente

Als uw kind een activiteit heeft gekozen, kijk dan eerst of het die in uw eigen gemeente kan volgen. De meeste gemeentelijke culturele en sportinfrastructuren bieden kortingen aan de inwoners van de eigen gemeente. Bovendien bespaart u zo ook op transportkosten.

4. Durf te onderhandelen

Wie niets waagt, wint ook niets. Soms loont het om uw stoute schoenen aan te trekken en te vragen of er speciale tarieven of kortingen zijn en of er over de prijs kan onderhandeld worden. U heeft in elk geval niets te verliezen.

5. Probeer via groepsaankopen

Groepsaankopen werken prima voor energie en schoolmateriaal. Waarom niet voor buitenschoolse activiteiten? Als u samen met andere ouders onderhandelt, maakt u meer kans op een gereduceerde prijs. Voor veel culturele activiteiten gelden er sowieso groepstarieven.

 

Deel dit artikel

Contacteer mij!

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak