Student@work - 50 days

aug 2015

Een gewaarschuwd jobstudent ...

Jobstudenten sparen meer dan een kwart van het loon dat ze verdienen. Maar als ze meer dan 50 dagen werken, riskeren ze een koude douche en dat vergeten ze soms. Een nieuwe app zou daar verandering in moeten brengen.

Volgens de studie “Studenten aan het werk” die Randstad vorig jaar publiceerde, slaagt 64% van de jobstudenten (ze zijn in België met 450.000) erin om 26% van hun inkomen opzij te zetten voor later. Zij geven ook 27% uit aan vakantie, 13% aan uitgaan, 14% aan hun gsm, … Hun jaarlijkse inkomsten bedragen gemiddeld € 2.366.

Maar dit mooie bedrag zou als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen (en sparen onmogelijk maken) als de student vergeet dat hij jaarlijks niet meer dan 50 dagen mag werken als hij het voordeel van lagere sociale bijdragen wil behouden.

Je kan je afvragen hoeveel jobstudenten nauwkeurig bijhouden hoeveel dagen ze effectief werken. Dat levert dus af en toe onaangename verrassingen op. Om dat te vermijden is onlangs een nieuwe mobiele app gelanceerd: Student@work – 50days.
 
Met deze app kan de student op elk ogenblik met zijn smartphone nagaan hoeveel van zijn toegelaten aantal werkdagen hij al heeft opgebruikt. Vroeger moest hij daarvoor naar een website surfen. De app stelt zelfs een attest voor de werkgever op, zodat ook die weet hoeveel dagen hij de student nog kan laten werken zonder het plafond van 50 dagen te overschrijden. De app geeft ook nog andere interessante informatie. Studenten kunnen hem dus maar beter onmiddellijk downloaden!

Deel dit artikel