Rekeninguittreksels downloaden

Net zoals elke bank biedt NIBC Direct u rekeninguittreksels aan. Maar omdat wij een zuivere online spaarbank zijn, sturen wij u deze niet op per post. U kan ze ten allen tijde zelf downloaden uit uw beveiligde omgeving. Hoe gaat u hier voor te werk?

1. Log in in uw beveiligde omgeving.
  2. Klik in het linkermenu op 'Rekeninguittreksels'
  3. Heeft u uw rekeninguittreksels nog niet gedownload, klik dan op 'Nieuwe'

a) U kan nu uit het dropdown menu kiezen van welk van uw rekeningnummers u de rekeninguittreksels wilt bekijken (als u meerdere NIBC Direct rekeningen hebt). U kan ook gewoon kiezen om de nieuwe rekeninguittreksels van 'Alle rekeningen' op te vragen.

b) Eenmaal u uw keuze hebt gemaakt, kan u op 'Zoeken' klikken. U krijgt nu een overzicht van alle rekeninguittreksels die u nog niet eerder downloadde.

Om de rekeninguittreksels ook daadwerkelijk te downloaden, klikt u rechts op de 'Actie'-knop en selecteert u 'Downloaden'.

Kies op het pdf-bestand te openen of op te slaan, en bevestig dat de bewerking goed is verlopen door op de knop ‘Ja’ te klikken. Wanneer het downloaden mislukt, klik op « Nee » en herbegin.

Klik tenslotte op de knop « Verdergaan » om naar uw andere rekeninguitreksels te gaan.

4.  Indien u uw rekeninguittreksels reeds gedownload had uit 'Nieuwe', bevinden deze zich vervolgens in de categorie 'Duplicata'.

a) Onder 'Duplicata' kan u ook kiezen voor de rekening waar u de uittreksels van wilt bekijken. Vervolgens kan u de begin-en einddatum selecteren met behulp van de knop ‘Kalender’.

b) U kan ook kiezen om van een bepaald rekeninguittreksel tot een bepaald volgend nummer te zoeken in een jaar. (Kies bijvoorbeeld van rekeninguittreksel 2 tot 6 in 2012.)

c) Eenmaal u uw keuze hebt gemaakt, kan u op ‘Zoeken’ klikken. U krijgt nu een overzicht van alle rekeninguittreksels die aan uw criteria voldoen.

Om de rekeninguittreksels ook daadwerkelijk te downloaden, klikt u rechts op de 'Actie'-knop en selecteert u 'Downloaden'. U komt nu op een nieuw scherm waar u nogmaals op 'Downloaden' kan klikken. U zal nu gevraagd worden of u de rekeninguittreksels wilt opslaan of enkel weergeven.