Hoe kan ik rekeninguittreksels downloaden?

Net zoals elke bank biedt NIBC Direct u rekeninguittreksels aan. Maar omdat wij een zuivere online spaarbank zijn, sturen wij u deze niet op per post. U kan ze ten allen tijde zelf downloaden uit uw beveiligde omgeving. Hoe gaat u hier voor te werk?

1. Log in in uw beveiligde omgeving.
  2. Klik in het linkermenu op 'Rekeninguittreksels'
  3. Heeft u uw rekeninguittreksels nog niet gedownload, klik dan op 'Nieuwe'

a) U kan nu uit het dropdown menu kiezen van welk van uw rekeningnummers u de rekeninguittreksels wilt bekijken (als u meerdere NIBC Direct rekeningen hebt). U kan ook gewoon kiezen om de nieuwe rekeninguittreksels van 'alle rekeningen' op te vragen.

b) Eenmaal u uw keuze hebt gemaakt, kan u op 'Zoeken' klikken. U krijgt nu een overzicht van alle rekeninguittreksels die u nog niet eerder downloadde.

Om de rekeninguittreksels ook daadwerkelijk te downloaden, klikt u rechts op de 'actie'-knop en selecteert u 'Downloaden'. U komt nu op een nieuw scherm waar u nogmaals op 'Downloaden' kan klikken. U zal nu gevraagd worden of u de rekeninguittreksels wilt opslaan of enkel weergeven. Als u vervolgens op de knop 'Bevestigen' klikt in het 'Rekeninguittreksels downloaden' scherm, zullen deze rekeninguittreksels verdwijnen uit de categorie 'Nieuwe' en enkel nog te vinden zijn onder 'Duplicata'.
  4. Indien u uw rekeninguittreksels reeds gedownload had uit 'Nieuwe', bevinden deze zich vervolgens in de categorie 'Duplicata'.

a) Onder 'Duplicata' kan u ook kiezen voor de rekening waar u de uittreksels van wilt bekijken. Vervolgens maakt u een selectie van welke datum tot welke datum u de rekeninguittreksels wilt bezien, bijvoorbeeld van de dag van uw eerste storting tot vandaag. Voer deze dagen in in het formaat DD-MM-JJJJ.

b) U kan ook kiezen om van een bepaald rekeninguittreksels tot een bepaald volgend nummer te zoeken in een jaar. Kies bijvoorbeeld van rekeninguittreksel 2 tot 6 in 2012.

c) Eenmaal u uw keuze hebt gemaakt, kan u op "Zoeken" klikken. U krijgt nu een overzicht van alle rekeninguittreksels die aan uw criteria voldoen.

Om de rekeninguittreksels ook daadwerkelijk te downloaden, klikt u rechts op de 'actie'-knop en selecteert u 'Downloaden'. U komt nu op een nieuw scherm waar u nogmaals op 'Downloaden' kan klikken. U zal nu gevraagd worden of u de rekeninguittreksels wilt opslaan of enkel weergeven.