Vragen bij de Flex rekening

Wat is een Flex rekening

De NIBC Direct Flex rekening is een niet-gereglementeerde spaarrekening met één rentevoet. Deze rente verwerft u op dagbasis en u krijgt haar 3-maandelijks uitbetaald (op 1 januari, op 1 april, op 1 juli en op 1 oktober). Één van de voordelen van de verwerving van rente op dagbasis is dat u uw spaargeld nooit voor een periode hoeft te laten staan; u kan immers geen premie in opbouw verbreken wanneer u uw spaargeld afhaalt. Dat maakt de Flex Rekening de ideale rekening voor spaargeld dat u maar even opzij kan zetten, of waarvan u nog niet weet wanneer u het exact nodig zal hebben. Een nadeel is dat het tarief van roerende voorheffing 30% bedraagt, en dat het vanaf de eerste eurocent wordt aangerekend, zonder vrijstelling.

Wanneer wordt de rente uitbetaald?

De uitbetaling gebeurt driemaandelijks op 1 januari/1 april/ 1 juli/ 1oktober. De verworven interest (verrekend op dagbasis) wordt uitbetaald op de Flex rekening.

Hoeveel Flex rekeningen kan ik openen?

U kan 5 rekeningen per relatie openen. Zo kan u onder uw eigen naam 5 rekeningen openen maar kan u samen met uw partner er  tevens 5 openen, of 5 Flex Rekeningen openen voor uw kind. De relaties die u aangaat zijn dus onbeperkt.  

Waarom zou ik een flex rekening openen?

Er zijn een aantal voordelen aan de Flex Rekening. Eerst en vooral, verwerft u met de Flex Rekening rente op dagbasis, doordat u slechts 1 rentevoet heeft, is die verwerving uiterst transparant. U hoeft bovendien geen volledig kalenderjaar te wachten op uw interest, die wordt uitbetaald per kwartaal (op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober)

Valt de Flex rekening onder het depositogarantiestelsel?

De Flex Rekening wordt eveneens gewaarborgd door de Nederlandse depositobeschermingsregeling. Dit omvat alle rekeningen van 1 persoon per bank t.e.m. 100.000 euro. Voor meer informatie hierover verwijzen we u graag naar de rubiek "Depositogarantiestelsel" op de website van De Nederlandse Bank (DNB).

Contacteer mij!

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak