Welke termijnrekeningen kan ik openen bij NIBC Direct?

Bij NIBC Direct kan u een termijnrekening openen voor 3, 6 of 9 maanden en 1 tot 10 jaar. Een termijnrekening openen is steeds gratis en u heeft slechts een minimuminleg van 100 euro. Bovendien opent u zoveel termijnrekeningen als u zelf wil.

U kan kiezen voor een jaarlijkse- of maandelijkse uitbetaling van de rente. De maandelijkse rente ligt iets lager maar als u deze iedere maand opnieuw belegt, krijgt u op het einde van de rit dezelfde toprente als bij jaarlijkse uitbetaling. De uitbetaling op maandbasis is voornamelijk gericht op diegenen die zich maandelijks een extra inkomen willen uitkeren.

Bij de termijnrekeningen op 3, 6 of 9 maanden wordt de rente op de vervaldag van de termijnrekening uitbetaald. Als u bijvoorbeeld een termijnrekening heeft van 6 maanden zal na 6 maanden de rente samen met het kapitaal op de gekoppelde spaarrekening worden uitbetaald. Vanaf die dag ontvangt u uiteraard spaarrente op dat kapitaal én op de uitbetaalde rente, ook de getrouwheidspremie begint dan te lopen.

Bij termijnrekeningen van langer dan één jaar met jaarlijkse uitbetaling krijgt u elk jaar op de vervaldag de rente uitbetaald, op het einde van de volledige termijn ontvangt u nog laatste maal rente én het kapitaal. Als u bijvoorbeeld op 2 januari een termijnrekening opent van 5 jaar, dan krijgt u 4 maal rente op 2 januari, op 2 januari van het laatste jaar, krijgt u rente van dat afgelopen jaar én het kapitaal uitbetaald.

Bij termijnrekeningen van langer dan één jaar met maandelijkse uitbetaling krijgt u elke maand rente uitbetaald. Op het einde van de volledige termijn ontvangt u nog laatste maal rente én het kapitaal.

Een termijnrekening is altijd verbonden aan een van uw NIBC Direct rekeningen. U kan een onbeperkt aantal termijnrekeningen verbinden aan uw NIBC Direct rekeningen.

Contacteer mij!

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak