Is NIBC Direct wel veilig?

Bij NIBC Direct is veiligheid onze eerste prioriteit. Daarom zijn erĀ 4 niveaus waarop uw gegevens en geld beveiligd worden.

• Eerst en vooral zijn er uw gebruikersnaam en uw wachtwoord. U kan ze beiden zelf kiezen en het persoonlijk wachtwoord kan u op elk ogenblik wijzigen. Wij raden u aan om in uw wachtwoord steeds minstens 8 karakters te gebruiken, waarvan minstens 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 leesteken. Zo heeft u altijd een veilig wachtwoord. Een wachtwoord zal pas worden geaccepteerd als het voldoet aan 3 van de 4 vereiste criteria. Wij raden u eveneens aan het wachtwoord regelmatig te wijzigen.
  • Ten tweede zijn er de gratis SMS-codes. Handelingen in de beveiligde omgeving moet u steeds bevestigen met een unieke SMS-code die wij enkel en alleen naar uw gsm versturen en die maar enkele minuten geldig is. Dus als u bijvoorbeeld geld wil overschrijven naar uw tegenrekening, of u wil een termijnrekening openen of uw contactgegevens wijzigen, dan sturen wij u een gratis SMS-code waarmee u die handeling in de beveiligde omgeving bevestigt.
  • Ten derde is er de tegenrekening. Dit is een zichtrekening bij een andere Belgische bank waarvan u de titularis bent. Voor een gezamenlijke rekening bij NIBC Direct moeten beide rekeninghouders titularis zijn van de tegenrekening. Uitgaande stortingen kunnen alleen naar de tegenrekening gaan, uw geld blijft dus altijd in uw handen.
  • Ten slotte is er nog de beveiligde verbinding, SSL (Secure Socket Layer) tussen uw computer en NIBC Direct. De digitale informatie wordt versleuteld verzonden, zodat onbevoegden die niet kunnen lezen of wijzigen. Wanneer u surft via zo'n beveiligde internetverbinding, ziet u de pictogram van een slotje onderaan in uw browser. In het internetadres staat 'https://' (in plaats van 'http://'), waarbij de 's' staat voor 'secure' - een beveiligde verbinding dus. Telkens u zich aanmeldt bij NIBC Direct, kijkt u dus best na of de volledige URL weldegelijk https://www.nibcdirect.be is.

Natuurlijk heeft NIBC Direct in de achtergrond nog andere beveiligingssystemen draaien.