Wanneer wordt de getrouwheidspremie uitbetaald?

Wanneer wordt de getrouwheidspremie uitbetaald?

De getrouwheidspremie wordt niet jaarlijks, maar per kwartaal uitbetaald. U moet dus niet langer wachten tot het einde van het jaar. De reeds verworven getrouwheidspremie wordt op uw rekening gestort op de eerste dag na het kwartaal waarin die premie verworven is, dat is op 1 januari, op 1 april, op 1 juli en op 1 oktober. Op 1 januari krijgt u ook de verworven basisrente van het voorgaande jaar uitgekeerd.

Aan het opbouwsysteem zelf van de getrouwheidspremie wijzigt er niets. Uw geld dient nog steeds 12 maanden onafgebroken op de rekening te staan alvorens de premie verworven is. Het is enkel de uitbetaling die nu sneller komt.

Als u bijvoorbeeld 100 euro stort op 1 maart 2017, ontvangt u bij uw eerste eindejaarsafrekening op 1 januari 2018 enkel de basisrente voor het aantal dagen dat het geld op de rekening stond. Op 1 maart 2018 wordt de getrouwheidspremie dan ook verworven op de 100 euro die er dan 12 maanden staat. Er begint dan een nieuwe getrouwheidspremie te lopen, met een nieuwe periode van 12 maanden. Op 1 april 2018 krijgt u de verworven getrouwheidspremie bijgeschreven op uw rekening.

Contacteer mij!

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak