Getrouwheidspremie uitbetaald

Tip Wanneer wordt de getrouwheidspremie uitbetaald?

Vanaf 1 oktober 2013 wordt de getrouwheidspremie niet meer jaarlijks, maar per kwartaal uitbetaald. U moet dus niet langer wachten tot het einde van het jaar. De reeds verworven getrouwheidspremie wordt op uw rekening gestort op de eerste dag na het kwartaal waarin die premie verworven is, i.e. op 1 januari, op 1 april, op 1 juli en op 1 oktober. Op 1 januari krijgt u ook de verworven basisrente van het voorgaande jaar uitgekeerd.

Aan het opbouwsysteem zelf van de getrouwheidspremie wijzigt er niets. Uw geld dient nog steeds 12 maanden onafgebroken op de rekening te staan alvorens de premie verworven is. Het is enkel de uitbetaling die nu sneller komt.

Als u bijvoorbeeld 100 euro stort op 1 maart 2013, ontvangt u bij uw eerste eindejaarsafrekening op 1 januari 2014 enkel de basisrente voor het aantal dagen dat het geld op de rekening stond. Op 1 maart 2014 wordt de getrouwheidspremie dan ook verworven op de 100 euro die er dan 12 maanden staat. Er begint dan een nieuwe getrouwheidspremie te lopen, met een nieuwe periode van 12 maanden. Op 1 april 2014 krijgt u de verworven getrouwheidspremie bijgeschreven op uw rekening.