Wie zijn we?

NIBC Direct is een online spaarbank van Nederlandse origine die uitstekende spaarproducten biedt. Transparantie en gebruiksgemak zijn daarbij altijd het uitgangspunt.

NIBC Direct doet niet mee aan tijdelijke instaprentes, maar streeft ernaar u simpelweg altijd een voordelige rente te bieden. Altijd. Niet alleen als u een nieuwe klant bent, maar ook lang daarna. Iedereen krijgt dezelfde sterke rente, dat is toch gewoon eerlijker?

Geschiedenis en achtergrond

NIBC Direct is onderdeel van NIBC Bank N.V. (NIBC), een gevestigde Nederlandse bank. NIBC is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Uw spaargeld valt daarmee onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

In 1945 is NIBC opgericht door de Nederlandse overheid voor de financiering van de naoorlogse wederopbouw. Zij is voortgekomen uit de Maatschappij tot Financiering van Nationaal Herstel.

De naam van deze maatschappij werd in 1971 veranderd in De Nationale Investeringsbank. De bank werd in 1999 overgenomen door de pensioenfondsen ABP en PGGM, en omgedoopt tot NIB Capital N.V.

In 2005 kocht een consortium van internationale financiële instellingen en investeerders, samengebracht door J.C. Flowers & Co, alle uitstaande belangen. NIBC Holding N.V. werd gevormd. Vervolgens is de naam veranderd in NIBC Bank N.V. Meer over de specifieke expertise en sectoren van NIBC Bank N.V. kunt u vinden op nibc.com.

Contacteer mij!

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak