Kenmerken NIBC Direct Getrouwheidsrekening

Rente van de NIBC Direct getrouwheidsrekening

- Basisrente op jaarbasis 0,05%
- Getrouwheidspremie op jaarbasis 0,25%
- Geen minimale inleg


Roerende voorheffing (inkomstenjaar 2016):

  • voor particulieren tot € 1.880 interest per aanslagjaar vrijgesteld van roerende voorheffing.
  • voor gemeenschappelijke spaarrekeningen op naam van echtgenoten of wettelijk samenwonenden geldt een dubbele vrijstelling. Ze zijn tot € 3.760 vrijgesteld aan interest.
    Meer informatie >>

Kosten van de NIBC Direct getrouwheidsrekening

  - Het openen van uw rekening is gratis
  - Het beheer van uw rekening is gratis
  - Het afsluiten van uw rekening is gratisUw basisrente

Uw basisrente wordt per dag berekend. Ook geld dat maar 1 dag op een rekening staat, brengt voor die dag rente op. De rente wordt jaarlijks op 1 januari op uw getrouwheidsrekening bijgeschreven.


Uw getrouwheidspremie

De getrouwheidspremie is de rente die u verwerft op geld dat u gedurende een jaar onaangeroerd op uw spaarrekening laat staan. Na 1 jaar verwerft u de getrouwheidspremie en begint er een nieuwe getrouwheidsperiode te lopen aan de dan geldende rentevoet. De reeds verworven getrouwheidspremie wordt op uw rekening gestort op de eerste dag na het kwartaal waarin die premie verworven is, i.e. op 1 januari, op 1 april, op 1 juli en op 1 oktober.

Meer informatie >>


Geld opnemen/overmaken

Op elk van onze spaarrekeningen blijft uw geld altijd beschikbaar. U kunt het op elk gewenst moment overmaken naar uw tegenrekening.


LIFO: Last In, First Out

Het Last In, First Out systeem zorgt er voor dat u altijd zo min mogelijk getrouwheidspremie misloopt. Dit gebeurt doordat wij wanneer u een bedrag overschrijft naar uw tegenrekening of een termijnrekening wilt openen, altijd eerst het bedrag aanspreken dat de korste opbouw voor de getrouwheidspremie heeft.

Bijvoorbeeld: u heeft al 3 stortingen naar uw spaarrekening gedaan, 100 euro 15 maanden geleden, 100 euro 4 maanden geleden en 100 euro 1 maand geleden. Als u nu 150 euro naar uw tegenrekening wilt overschrijven, zal eerst de 100 euro die nog maar 1 maand opbouw heeft aangesproken worden. Vervolgens zal er nog 50 euro van de 100 euro die al 15 maanden op de rekening staat aangesproken worden. Dit bedrag heeft namelijk na 12 maanden al de getrouwheidspremie verworven en is nu nog maar 3 maanden bezig aan een nieuwe getrouwheidspremie. Het bedrag dat al 4 maanden opbouw heeft blijft ongemoeid.


Algemene voorwaarden

De NIBC Direct voorwaarden gelden voor de spaarrekening, de getrouwheidsrekening en de termijnrekening.
Lees ze hier


Het depositogarantiestelsel

Het depositogarantiestelsel is een garantie die van de regering uitgaat: elke persoon is per bankinstelling verzekerd voor € 100.000,- voor alle spaarproducten, ongeacht het aantal rekeningen waarvan deze persoon titularis is. Omdat NIBC Direct België onderdeel is van NIBC Bank NV (Nederland) staan we onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB). We voldoen aan alle door DNB gestelde eisen. Hierdoor valt uw spaargeld onder het Nederlandse depositogarantiestelsel dat, net zoals het Belgische garantiestelsel, een maximale vergoeding van € 100.000,- per persoon per instelling (ongeacht het aantal rekeningen) garandeert. Bent u met 2 personen houder van een gezamenlijke rekening? Dan geldt dit per persoon. Meer weten? Check de website van DNB.


Onze klantendienst voor al uw vragen


Heeft u verdere vragen, bel ons gratis op nummer 0800/63.500 of stuur een email op naar info@nibcdirect.be.


Uw persoonlijke bankomgeving

Regel uw transacties en beheer uw rekening.

Contacteer mij!

Heeft u een vraag voor ons? We bellen u graag op een ogenblik dat het u uitkomt.

Maak een afspraak