NIBC Direct Informeert :
Nuttige en handige tips voor u en uw geld.

Pensioen: hoeveel sparen voor een gerust pensioen?

Vroeg of laat stelt iedereen zich de vraag: hoeveel pensioen zal ik ontvangen? Automatisch volgt dan een nog belangrijkere vraag: zal het volstaan om te leven zoals ik wil? Sparen is een goede optie om daaraan tegemoet te komen. Maar hoeveel moet u sparen?

Lees meer

Elektriciteit 70 procent duurder in 10 jaar tijd

Volgens de energieregulator CREG is de elektriciteitskost tussen 2007 en 2016 met gemiddeld 70% toegenomen, voor een gezin in Vlaanderen liep de stijging zelfs op tot 112 procent. De aardgasfactuur in Vlaanderen is dan weer met 5 procent gedaald, terwijl gebruikers in Wallonië 16 procent meer betaalden voor deze energievorm.

Lees meer

Hoe ver staan we van een cashloze maatschappij?

Het ziet er niet naar uit dat binnenkort al onze betalingen met een kaart of een smartphone zullen gebeuren, want Belgen blijken nog steeds graag cash te betalen. Toch komen er steeds meer initiatieven en regelgevingen om naar een cashloze maatschappij te evolueren.

Lees meer

Nieuw bewijsdocument om halve bankgift te registreren

Stel dat één van uw ouders overlijdt binnen de drie jaar na een schenking die niet geregistreerd werd, heeft het dan nog zin om het bewijs van de bankgift alsnog te registeren? En hoe zorgt u ervoor dat u slechts op de helft van de bankgift schenkbelasting betaalt?

Lees meer

Contacteer mij!

Wij zijn momenteel niet telefonisch bereikbaar. Maak een afspraak en dan contacteren wij u.

Maak een afspraak